Beli dim u plavom taboru

 

Jovica Stojanović novi je predsednik OFK Kolonije, a imena kompletne, opet nove, uprave mlađeg kovinskog fudbalskog kluba biće poznata narednih dana. Ovo je ishod dvoiposatne, iscrpne sednice plavih održane večeras u prostorijama II MZ. Izborna skupština, najavljivana nedeljama ranije, obilovala je, na momente (kako već biva na Ellandu, ali i u fudbalu) optužbama, prozivkama, ali je završena u najboljem svetlu demokratije – pruženom rukom i čestitkama onih koji odlaze i dolaze. Samo podatak da je skup ispratilo tridesetak zainteresovanih građana, prijatelja kluba i članova skupštine,  dovoljno govori o stepenu demokratije u Tri rupe (neki su poredili sa nedavno održanom skupštinom Radničkog na kojoj je jedva sastavljen kvorum). U ime odlazeće uprave izveštaj su podneli sada bivši predsednik Janko Vuletić i, opet bivši, sekretar Siniša Dumitru. Dumitru je i ranije obelodanio da ova uprava odlazi jer je za preuzimanje kluba zainteresovan „čovek koji je vodio klub u vojvođanskoj ligi“ (reč je o Željku Nikoliću koji nije bio na skupštini). Prisutnima je podneo više nego detaljan finansijski izveštaj („tačno u spajalicu“, komentarisali su neki) na kome mu je većina, na kraju, i čestitala. On i Vuletić poželeli su sreću novom rukovodstvu. A njega će, kao što se i pričalo, predvoditi Jovica Stojanović. Istina, „predsedavajući“ Jovica Milojković Čebinac dozvolio je još dva usputna predloga prisutnih „odbornika“, ali su se  Hranislav Popović i Slađan Kitić – Đađi samo zahvalili.
U svom „ekspozeu“ Dumitru se osvrnuo i na pisanje našeg sajta demantujući da je dug za vodu skoro 900 hiljada, već da je za koju stotinu manji. Najveći uspeh, rezimirao je, jeste taj što na klub nije stavljen  katanac za šta su, dodao je, najzaslužniji igrači i treneri s kojima je sarađivao od leta 2014 i kojima je posebno zahvalio.
Prisutnima se obratio i novi predsednik rečima da većinu imena novog rukovodstva i dalje poteze ima u glavi. O eventualnim pojačanjima i ambicijama, pričaće se u nekom narednom periodu.

error: Content is protected !!