Begej – Radnički (subota, 15h)

Fudbaleri Radničkog gostuju sutra (subota, 23. mart, 15h) u Sportskom centru „Dragan Vučurević – Vučko“ u 18. kolu Vojvođanskog istoka domaćem Begeju.

Tim iz Žitišta u dva kola nastavka prvenstva zabeležio je dve pobede. Najpre je na premijeri na svom terenu savladao Kikindu 2:0 (golovima Grbića i Umićevića), da bi minulog vikenda u Omoljici „minimalcem“ protiv domaće Mladosti došao do nova tri boda. Jedini gol na utakmci postigao je Grbić, nakon centaršuta Mladena Novaka (prethodno Omoljičani nisu realizovali penal). Begej zauzima deveto mesto na tabeli sa 22 boda.

Radnički je u vikendu za nama u veoma dobroj partiji savladao Jedinstvo iz Novog Bečeja 3:1 golovima Dragića, Simića i Divnića. Crno-beli sastav se tako od sredine novembra prvi put pomerio sa pozicije četrnaest na tabeli, ali je bodovna razlika u odnosu na prvu ekipu u zoni ispadanja (Kikindu), ostala ista – minimalna – bod.

„Kompletni smo. U ekipu se posle suspenzije zbog isključenja u Banatskom Velikom Selu vraća Šaranović. Radili smo jako dobro tokom nedelje, atmosfera u ekipi je odlična. Posle veoma dobre partije protiv Jedinstva momci jedva čekaju da utakmica počne, a svi se nadamo da ćemo sutra oko 17 časova javiti dobre vesti iz Žitišta. Nadamo se povoljnom rezultatu, a uz to moramo da pazimo i  na kartone kako bi u kompletnom sastavu narednog vikenda u Kovinu dočekali Budućnost iz Srpske Crnje“ – kaže Milan Todorović, trener crno-belih.

U prvom delu prvenstva u Kovinu bilo je 2:2. Sva četiri gola postignuta su u periodu od 27. do. 34. minuta, a po dva puta u listi strelaca našla su se prezimena Ignjatovića (za Radnički) i Umićevića (za Begej). Gosti su vodili 1:0, a Radnički 2:1. U finišu poluvremena Alavanja je odbranio penal Grbiću.


Na tabeli stanje stvari je ovako: 16. Proleter (BK) 7 bodova, 15. Kikinda 16 bodova (ova dva tima su u zoni ispadanja), 14. Sloga 17, 13. Radnički Kovin 17, 12. BAK 18, 11. ŽAK 19, 10. Krajina 22, 9. Begej 22, 8. Radnički S 22… 3. Sloboda (Novi Kozarci) 38, 2. Vojvodina Perlez 38, 1. Kozara 39.

Parovi: Krajina – Kikinda, Sloga – Jedinstvo (BK), BAK – Radnički (S), OFK Proleter – ŽAK, Kozara – Vojvodina Perlez…

error: Content is protected !!