Bavanište upisalo još jednu pobedu na putu ka opstanku u Prvoj B „Ćeraćemo se još“ ligi (video)

Smeč Alekse Veličkovića koji je poslao loptu desetinu santimetara unutar desne linije polja Srema stavio je tačku na „j“ (što mora „i“ stalno da bude favorizovano u ovaj frazi) i posle više od 100 minuta žestoke odbojke doneo domaćem sastavu 25-i poen za trijumf u četvrtom setu, a ujedno i meču 18. kola Prve B lige.

Ovaj, osmi po redu, trijumf pomerio je Bavanište za stepenik više na tabeli, tako da je tim trenera Gorana Rakočevića sada osmi, prvi ispod crte ispadanja, uz pobedu manje od timova sa „glavom iznad vode“ – Mladosti i Borca iz Paraćina (koji je neočekivano slavio pobedu u Užicu od 3:2).

Bavanište je, juče, prvi set otvorilo sa tri poena u nizu (Vladisavljev, Tomanić, Jovanović) za 3:0. A tim trenera Rakočevića vodio je konstantno tokom ovog perioda igre, izuzev posle zbirno 15-og poena kada je semafor pokazivao „minimalac“ na strani gostiju – 8:7. Set je počeo da se „lomi“ u korist tima iz naše opštine kada je mladi (17 godina) Dušan „servis ima, a ličnu kartu nema“ Savin, sa 4 u nizu „teledirigovana“ hica poremetio prijem Srema, olakšao poene napadačima svoje ekipe i omogućio, u tom trenutku, rekordnih – 18:14. Ovu prednost domaći nisu ispuštali, a treća iskorišćena set-lopta (25:21) – donela im je vođstvo od 1:0.

Poeni u setu: Vladisavljev 7, Veličković 4, Tomanić, Jovanović, Bojović, Stefan Savin po 1, greške protivnika – 10.

U drugom setu Srem je poveo 11:7, zatim je Bavanište u dva navrata prepolovilo prednost (11:13 i 13:15), da bi se gosti, potom, „odlepili“ na šest viška – razliku kojom su i priveli set kraju – 25:19. Na 23:19 za Srem glavni sudija je najpre pokazao poen Bavaništu, a potom na sugestiju pomoćnika promenio odluku, što je izazvalo protest kod igrača domaćeg sastava, pa je crveni karton pogurao goste do „kote“ 25 i izjednačenja u setovima.

Poeni u setu: Veličković 3, Jovanović, Savin S, Vladisavljev po 2, Tomanić 1 i greške protivnika 8.

Način na koji je završen drugi set, kao da je još više ujedinio Rakočevićevu četu, koja je dominirala na početku i kraju trećeg perioda igre. Posle vođstva od 13:8, gosti su uspeli da se vrate u igru i izjednače na 19:19, da bi ih dve greške – dijagonale koje su završavale u autu, te poeni Veličkovića (jedan solo, a jedan uz pomoć Bojovića u bloku), ponovo vratili u minus – ovoga puta od četiri poena, 24:20. Set je završen servom u aut igrača Srema Đorđića za konačnih 25:20 i 2:1 za Bavanište.

Poeni u setu: Veličković 9, Vladisavljev 5, Savin S 4, Jovanović i Tomanić po 1, greške protivnika 5.

Četvrti set doneo je najviše rezultatskih klackalica. Srem je poveo 5:2, Bavanište 8:6, onda opet Srem 13:11, da bi nakon dva vezana poena kapitena Bojovića – za 16:14 – rezultatski plus do kraja susreta ostao pod „protektoratom“ Bavaništa. Do finiša seta ne veći od dva razlike, koji je mini serijom 4:1 (posle 21:20), uvećan do rekordnih i završnih – četiri više – 25:21.

Poeni u setu: Veličković 6, Savin S i  Vladisavljev po 5, Bojović 3, greške protivnika 6. 

Poslednji poen na susretu izgledao je ovako:

[fvplayer src=“https://kovinac.rs/wp-content/uploads/2019/02/123.webm“ width=“810″ height=“500″]

I dok je u vrhu jedina dilema hoće li prvak biti Dubočica ili Metalac Takovo, na dnu i oko njega (s obzirom da ligu ove sezone napušta čak 5 ekipa) „kuva“. A pred četiri poslednja kola situaciju kao da je davnih dana predvideo Matija Bećković – „Ćeraćemo se još. Ovo što smo se ćerali, Samo je uvodno ćeranje, Predgovor glavnom ćeranju“…

Bavanište u sledećem kolu gostuje poslednjem timu lige – Topličkim vitezovima koji imaju svih 18 poraza.

error: Content is protected !!