Bavanište u misiji „Opstanak“ dočekuje Klek Srbijašume (subota, 19h)

Do kraja prvenstva odbojkaške Prve B lige ostala su još tri kola. I dve dileme. Jedna je ko će biti šampion (Metalac ili Dubočica), a druga koji će tim popuniti peto, poslednje, mesto koje znači seobu u niži rang takmičenja. Putnik se traži među tri imena – Borac (Paraćin), Mladost (Nova Pazova) i Bavanište.

Pred 20. kolo, situacija na tabeli je ovakva: Bavanište je prvo ispod crte koje deli ligu na timove koji ispadaju, odnosno i od jeseni nastavljaju takmičenje u istom rangu. Tim iz naše opštine ima skor od 9 pobeda i 10 poraza. Borac i Mladost imaju po trijumf više i iznad crte su. Ekipa iz Paraćina dočekuje lidera, Mladost gostuje Dubočici, a Bavanište u hali OŠ „Đura Jakšić“ (subota, 16. mart, 19h) dočekuju Srbijašume iz Kleka.

Kladioničarski gledano, od pomenuta tri tima koja se bore za ostanak u ligi, bar na papiru, najmanja „kvota“ na pobedu u ovom kolu je na Bavanište.

„Kao i pred svaki susret do sada u prvenstvu očekujem veliku borbu. Klek je iskusna i veoma dobra ekipa. Obezbedili su opstanak, ne gori im, ali opet sve to može biti mač sa dve oštrice… I najbolje svetske ekipe su umele da iskomplikuju stvari kada su igrale protiv ekipa koje nisu imale imperativ pobede u tim susretima.

Mi smo na šest kola pre kraja računali da je 90 posto sigurno da ćemo sve do kraja morati da dobijemo da bi ostali u ligi. Tri kola pre kraja to je 100 posto izvesno sem, ako ne bude nekih velikih iznenađenja. Od utakmice u Novoj Pazovi nama je svaki meč prelomni. Do sada smo ostvarili tri pobede, a u istom ritmu želimo da nastavimo i sutra protiv Kleka“ – kaže Goran Rakočević.

6. Borac (Par) 10 9 g:Mladost k:Srem (10)
7. Mladost (NP) 10 9 k:Borac g:Jagodina (9)
8. Bavanište 9 10 k:Užice (5) g:Banat (4)

raspored ekipa u preostala dva kola. k – kod kuće, g – u gostima, u zagradama trenutne pozicije ekipa na tabeli

error: Content is protected !!