Bavanište – Srem Eaton (subota, 17h)

Pred odbojkašima Bavaništa sutra (subota, 23. februar, 17h) je još jedan (a takvi će, definitivno, biti i svi preostali) veoma bitan meč u borbi za opstanak u karavanu Prve B divizije srpske odbojke. Osamnaesti protivnik po „redu vožnje“ je Srem Eaton iz Sremske Mitrovice.

Prethodnog vikenda Bavanište je u Novoj Pazovi došlo do pobede protiv domaće Mladosti (3:1) u najbitnijem susretu dosadašnjeg dela prvenstva.

„Momci su pokazali od kakvog su materijala. Da umeju da igraju kad je najpotrebnije. Posle izgubljenog prvog seta u drugom smo bili u zaostatku od četiti poena – 19:15, uspeli smo da se vratimo (22:22) i dobijemo na razliku. Ovom pobedom uvukli smo i Mladost u borbu za opstanak. Složile su nam se kockice i ponovo zavisimo samo od naših rezultata“ – kaže trener Bavaništa Goran Rakočević.

„Srem se pojačao pred kraj prošle godine. U prvih osam kola pobedili su samo jednom, sada imaju šest. Imaju Novoselca, najboljeg tehničara u ligi, nezgodni su jako. Mi moramo maksimalno ući u susret, bez opuštanja… Sutrašnjim trijumfom pobeda u Novoj Pazovi dobija još više na težini“ – kaže strateg Bavaništa za sajt Kovinac.rs

Srem je deseti na tabeli sa 6 pobeda. Ispred njega su Bavanište i Jagodina sa po 7 pobeda. Osam trijumfa i prvi iznad zone ispadanja je Borac iz Paraćina, a zatim slede vršački Banat i Mladost Nova Pazova koji imaju po 9…

Među ovim ekipama treba tražiti još tri putnika za selidbu u niži rang (ispada pet ekipa) uz (sada i matematički) nespašene – Topličke vitezove (0/17) i Timok (3/14).

U ovom kolu Jagodina gostuje jednom od lidera Dubočici, Borac putuje u Užice, dok u Vršcu igraju Banat i Mladost.

error: Content is protected !!