Bavanište se „raspazarilo“ u Pazovi

Odbojkaši Bavaništa zabeležili su večeras (nedelja, 17. februar) izuzetno važnu pobedu u borbi za opstanak u Prvoj B ligi. U Novoj Pazovi „pala“ je domaća Mladost 3:1 u setovima, a tim trenera Gorana Rakočevića došao je do sedmog trijumfa – svega jedan manje od prve ekipe iznad crte koja deli timove koji ostaju u ligi i naredne sezone od onih koji ispadaju.

Domaćem sastavu pripao je prvi set 25:19, a onda je usledila serija ekipe iz naše opštine. U drugom je, najzad razbijen „maler“ kada su u pitanju setovi koji se rešavaju na razliku – posle duže vremena (sedam u nizu) jedan takav pripao je Bavaništanima – 28:26. U trećem je bilo 25:20, a u četvrtom 25:12.

Još jednom podsećamo da ligu zbog reorganizacije napušta pet od 12 ekipa, a Bavanište je trenutno deveto sa istim brojem pobeda kao i za poziciju bolje plasirana Jagodina. Iznad zone ispadanja su Borac Paraćin sa 8 trijumfa, te Mladost i Banat (Vršac) sa po 9…

Bavaništu su u ovom kolu „na ruku“ išli porazi direktnih rivala u borbi za opstanak – očekivan Borca od Dubočice, i neočekivan Jagodine na domaćem terenu od pretposlednjeg Timoka koji je do ovog kola imao svega dva radovanja.

U sledećem kolu Bavanište dočekuje Srem Iton koji je uspeo da uhvati priključak i naniže šest pobeda, iako je u jednom trenutku bio viđen putnik u niži rang.

 

error: Content is protected !!