Bavanište putuje u Kuršumliju – na pobedu i korak bliže opstanku (subota 16h)

Četiri kola pre kraja prvenstva odbojkaške Prve B lige, gotovo da je izvesno samo to – da su ostala još četiri kola. Šalu na stranu zna se da će se za titulu šampiona boriti Dubočica (Leskovac) i Metalac (Gornji Milanovac), te da će od jeseni takmičenje u nižem rangu početi za – Topličke vitezove i Timok. Matematika za preostalih osam klubova, teoretski, svima daje šansu da se nadaju da će ukoliko su iznad (granične/magične) crte tu i ostati posle 22. kola, odnosno da ukoliko su ispod nje, uspeti da „isplivaju“ „na površinu“.

Bavanište sutra (drugog dana marta, 16h) kreće na put dug 233 kilometra (ako je verovati gugl mapi) u Kuršumliju, gde ga čeka poslednje plasirana ekipa lige – Toplički vitezovi. Tim koji u 18 kola nie uspeo da zabeleži nijednu pobedu.

„Tačno – imaju 0-18, ali su izuzetno nezgodni na svom terenu. Ne smemo da se opustimo i u utakmicu uđemo po sistemu lako ćemo – već maksimalno ozbiljno i skoncentrisano. Nama je svaka utakmica do kraja jako bitna, gotovo, odlučujuća i toga su svesni i igrači.

Imali smo problema tokom sezone da održimo konstantnost u igri, ali se nadam da ćemo posle dve jako bitne pobede, u možda i prelomnim trenucima sezone – u Novoj Pazovi i u Kovinu protiv Srema, upisati i treću“ – kaže Goran Rakočević, trener Bavaništa.

„Utakmici u Kuršumliji pristupamo kao da je najvažnija utakmica ove sezone. U određenom smislu to i jeste, jer je za nas u preostale 4 utakmice svaka kao plej-of utakmica za opstanak u ligi. Kuršumlija je poslednja ekipa na tabeli, bez mogućnosti da ostane u ligi, ali je poznato da je ranjeni lav najopasniji.

Takođe, vidno bolje partije pružaju na svom terenu, nego u gostima. Sve je na nama. Putujemo kompletni, nakon dve vezane pobede koje su nam dale polet i verujemo da će sledeća utakmica biti još jedan korak do konačnog cilja, a to je opstanak u Prvoj B ligi Srbije“ – kaže za Kovinac.rs Stefan Vladisavljev (na slici), igrač Bavaništa.

Situacija na tabeli u i oko zone ispadanja je ovakva:

 6. Borac Paraćin 9 9
 7. Mladost NP 9 9
 8. BAVANIŠTE  8 10
 9. Jagodina 7 11
10. Srem Eaton 6 12
11. Timok 3 15
12. Toplički vitezovi 0 18

Bavanište je mesto ispod zone ispadanja. A u ovom kolu sastaju se još: Jagodina – Borac Paraćin, Mladost NP – Timok, Srem – Banat (10 pobeda/8 poraza), kao i Klek Srbijašume – Užice, ekipe koje su do sada upisale po 11 pobeda.

error: Content is protected !!