Bavanište ispustilo 2:1 protiv Mladosti, samo bod posle „taj-breka“

„Dupla lopta“ koju je glavni sudija susreta Glišić svirao tehničaru Bavaništa Mariju Jovanoviću označila je kraj dvočasovne drame i petog seta, kao i da je u susretu šestog kola Prve B lige, Mladost u Kovinu osvojila dva boda, a domaći tim jedan u porazu od 3:2 u setovima.

A posle trećeg seta i dominantnih 25:12 za Bavanište sve je ličilo na priču sa srećnim krajem. Bar za one koji su navijali za momke u plavo-belim dresovima. Međutim, još jednom se pokazalo koliko je ove godine liga jaka, a „tipovanje“ na konačan rezultat – nepredvidivo (i nezahvalno).

Prvi set doneo je, izuzev početnih 4:1 za goste, „klackalicu“ u kojoj nijedan od rivala nije mogao da se odlepi na više od „plus 2“. Gosti iz Nove Pazove su u poslenju trećinu seta ušli sa pomenutih dva viška – 16:14, da bi tim trenera Rakočevića do egala došao nakon zbirnog  38-og poena na susretu (19:19), a potom posle asa Jovanovića i greške Kovačića i do prednosti od 21:19. Dva naredna poena podeljena su na ravne časti, pa je semafor i dalje pokazivao istu prednost za domaće – ovaj put – 22:20. Međutim, još jednom u sezoni, prednost našeg tima „iscurela“ je u samom finišu seta. Mladost mini-serijom 4:0, dolazi do dve set lopte: prvu je uspeo da spasi Stevanović, dok je drugu dijagonalom relizovao snažni Bubulj.

U drugom setu Bavanište je posle dvojnog bloka Bojović-Veličković povelo 5:2, as Rakite duplirao je prednost do rekordnih šest viška (12:6) u ovom periodu igre, a onda je Mladost počela da se vraća (15:12). Stefan Stevanović je u dva navrata efektno (jednom „probio“ blok, drugi put mu nije dozvolio ni da se sastavi), odbio atake gostiju, ali su ubrzo brojke na semaforu u rubrikama poeni bile indentične. Najpre 18:18, a potom i 20:20. Prednost Bavaništu još jednom je doneo blok Bojović-Veličković 22:21, a nakon što su gosti poslali u sledećem napadu loptu u aut, domaći su ponovo došli do dva viška – 23:21. Silovit smeč Stevanovića (lopta od prijema završila u konstrukciji plafona) i još jedan blok Veličkovića doveli su Bavanište do 25-og poena i izjednačenja u setovima.

S početka izveštaja pomenuti treći set bio je najubedljiviji ove sezone koji su odigrali plavo-beli. Od samog starta prednost je konstantno rasla do dvocifrene – 16:6, da bi rezultirala krajnjom 25:12.

Naredni set posle uvodnog egala, doneo je seriju poena gostiju (11:7), koju je trener Rakočević na kratko uspeo da preseče posle tajm-auta. Blok Vladisavljeva i Bojovića, a potom i dijagonala prvopomenutog približila je Bavanište na „minus dva“ – 10:12, a as mladog (šesnaest leta) Dušana Savina na minimalnih 13:14. Međutim, posle ovoga igra domaćih se raspala. Gosti serijom 6:1 dolaze do 20:14 i rutinski uvode meč u „taj-brek“ (25:19 za 2:2 u setovima).

U odlučujućem setu poen za poen igralo se do 8:8, da bi se gosti nakon toga odlepili na 10:8, a onda i 12:9. Na 11:13 Bvanište je imalo kontru, ali nije uspelo da organizuje napad i prebaci loptu u polje rivala, da bi nakon uspešne odbrane na 12:14 sudija Glišić kontakt Jovanovića i lopte okarakterisao kao „duplu“ i tako završio izgledan atak domaćih, a samim tim i dvočasovnu dramu u Hali sportova u Kovinu (u kojoj će, ukoliko se nastavi sa ovako neizvesnim utakmicama, medikamenti protiv hipertenzije preuzeti primat nad uobičajenim grickalicama među publikom i biti najprodavanija roba „na fišek“).

Na tabeli vodi Dubočica sa maksimalnim brojem bodova – 18. Isto pobeda, ali bod manje ima i Takovo koje je savladalo Banat u Vršcu 3:2. Slede Užice i Jagodina sa po 13 bodova.

Bavanište je deveto i ima šest bodova, a u sledećem kolu gostuje za mesto slabije plasiranom Sremu u Sremskoj Mitrovici.

error: Content is protected !!