Bavanište gostuje Jagodini (subota, 15.30h)

Uz košarkaše Radničkog, sutra (subota, 2. februar) takmičenje nastavljaju i odbojkaši Bavaništa. Tim trenera Gorana Rakočevića gostuje u Jagodini istoimenom domaćinu u 15. kolu Prve B lige.

Oba rivala, u sezoni u kojoj će čak pet ekipa ispasti u niži rang zbog reorganizacije liga, nalaze se mesto ispod crte koja razdvaja timove koji ostaju i napuštaju ovaj rang takmičenja. I tim iz naše opštine i Jagodinci u prethodnih 14 kola, zabeležili su po 6 pobeda i 8 poraza. Ispred njih su Banat i Borac Paraćin sa po 7 pobeda, a Mladost (Nova Pazova) i Klek Srbijašume imaju po 8 trijumfa, pa su ekipe od četvrtog do devetog mesta „skockane“ uz svega dve pobede razlike, tako da će drama u Prvoj B ligi, bez sumnje, trajati do poslednjeg, 22. kola.

Da podsetimo u prvom delu prvenstva Bavanište je u Kovinu slavilo pobedu posle pet setova i gotovo 130 minuta kada je goste „rešio“ asom za 15. poen u taj-breku mladi Jovan Savin.

Bavanište je dobilo prva dva seta – 25:15, 25:23 – pa su onda uzvratili gosti 26:24 i 25:18 – da bi u petom domaći prvi došli do 15 (gosti osvojili 11).

Na tabeli vodi Dubočica sa 40 poena, dok Metalac Takovo ima 37. Obe ekipe imaju skor 13-1 (prvo se računa broj pobeda, pa tek onda bodova, kada je u pitanju konačan plasman), tako da će ova dva tima do kraja prvenstva voditi jedini bitku za mesto koje vodi u viši rang.

error: Content is protected !!