Basta, a ne zna šta je dosta, Bavaniše – Loznica 1:3

Odbojkaši Bavaništa doživeli su treći poraz u sezoni na premijeri četvrtog kola Prve B lige u Kovinu od Loznice (3:1 u setovima) u utakmici koja je odigrana večeras (15. novembra) u hali Osnovne škole „Đura Jakšić“. Duel dva rivala bio je za nijansu slabiji od onog odigranog februara prošle godine kada su takođe slavili gosti (u pet setova) u prvenstvu u kojem su izborili prolaz u viši rang (Prvu ligu Srbije) i šteta je što mečeve odbojkaša ne prati više publike. Od tadašnjeg udarnog trija u ekipi više nema tehničara Šatore, ali su zato odlične role ponovo imali iskusni srednjak Karišik i izdanak škole odbojke novosadske Vojvodine Basta (večeras je bio nezaustavljiv, možda i najbolji pojedinac na terenu) .

Bavaniše je odlično otvorilo meč i prvi set rešilo u svoju korist 25:23. Prvu osetniju prednost (tri viška) tim trenera Gorana Rakočevića ima je posle poena Jovana Savina (13:10), a posle asa istog igrača semafor je beležio do tog trenutka rekordnu prednost u ovom periodu igre – 15:11. Najveću, ispostavilo se, domaći tim je imao nakon serve Stanojlovića (19:14), da bi u samoj završnici mladi Savin obezbedio tri set lopte (24:21), od kojih je poslednju iskoristio Aleksa Veličković poenom osvojenim od bloka Loznice koji je loptu poslao u aut.

Poeni u setu: Veličković 6, Jovan Savin 4, Vladisavljev 4, Bojović 2, greške protivnika 9.

I drugi set doneo je neizvesnu odbojku. I njegov ishod rešila je jedna lopta. Nijedan od rivala nije uspeo da stvori prednost veću od dva razlike, a nakon zbirno četrdeset odigranih lopti, poeni rivala bili su raspoređeni na ravne časti (20:20). Bavanište je poenom Kovačića vodilo 21:20, ispostaviće se kasnije, poslenji put u setu 22:21, a nakon što je Veličković u dva navrata doneo izjednačenje (23:23 i 24:24), poenom Baste iz trećeg puta, Loznica je došla do set lopte, koju je blok gostiju u narednom napadu materijalizovao za izjednačenje – 1:1.

Poeni u setu: Vladisavljev 5, Veličković 4, Stanojlović 3, Savin, Bojović i Kovačić po 1, greške protivnika 9.

U trećem setu Bavanište je uspelo da se vrati na 13:13, posle startnih 1:4 (nakon dva „laka“ poena koji su gostima pripali, prvi posle jedne sporne sudijske odluke i drugi nakon protesta Bavaništana usled iste). I kada je velika većina prisutnih u hali očekivala potpuni preokret usledila je serija Loznice od 8:2, koja je ispostavilo se i rešila pitanje pobednika seta (25:17).

Poeni u setu: Vladisavljev 4, Savin i Stanjlović po 2, Kovačić i Veličković po 1, greške protivnika 7. 

I poslednji četvrti set pripao je gostima gotovo sa istom razlikom. Loznica je već u ranoj fazi došla do tri viška (8:5) margine koju do kraja seta Bavanište nijednog trenutka nije uspelo da pređe. Najbliže je bilo nakon serije od 4:1, kada je prepolovljen zaostatak od šest poena (16:10), ali je tajm-aut trenera Loznice prekinuo nalet ekipe iz naše opštine i vrlo brzo je semafor ponovo beležio šest viška za goste (21:15), koji su im otvorili put ka osvajanju četvrtog seta i konačnoj pobedi od 3:1.

Poeni u setu: Veličković 4, Savin 3, Stanojlović 2, Vladisavljev 1, Bojović 1, Kovačić 1, greške protivnika 6.

Bavanište ima pobedu i tri poraza, trenutno je osmo na tabeli (od dest klubova), a u narednom kolu putuje u Topolu na megdan neporaženom Karađorđu.

error: Content is protected !!