Arheološki film – trinaesti put

Međunarodna smotra arheološkog filma, osamnaesta po redu u Srbiji, a trinaesta u Kovinu, biće održana u prostorijama Biblioteke „Vuk karadžić“ Kovin od  02.10.2017. godine do 07.10.2017.godine.Sve projekcije počinju u 19 časova.
Ovogodišnja smotra obuhvatiće jedanaest filmova, ostvarenja autora iz Italije, Nemačke, Slovačke i Srbije.U okviru 18. Međunarodne smotre arheološkog filma biće prikazani sledeći filmovi: dva ostvarenja iz Srbije koja kroz filmsku formu prikazuju novu perspektivu u razumevanju kuće Lepenskog vira i najnovija arheološka nalazišta u srednjem veku u toku reke Kolubare; tri ostvarenja iz Slovačke predstavljaju najnovija arheološka otkrića iz bronzanog doba, „magičnu moć“ bronze koja je izazvala velike promene u društvu i verski život i ulogu šamana u bronzanom dobu; tri ostvarenja iz Italije prikazuju starogrčki grad na Siciliji, drevnu grčku koloniju u današnjoj Libiji i moć Etruraca, Feničana i Fokejacana na moru; tri osvarenja iz Nemačke prikazuju tajne mračnog sveta međunarodnog krijumčarenja umetničkih dela i starina i zloupotrebu zarade koja se ostvari od prodaje istih za finansiranje terorističkih organizacija  i film o pronađenim izgubljenim predmetima iz razorene Nemačke.

Smotra arheološkog filma organizovana je u saradnji sa Narodnim muzejom iz Beograda i Italijanskim institutom za kulturu.

Detaljnije informacije o programu možete naći na fejsbuk profilu biblioteke (Vuk Karadžić Biblioteka Kovin)  ili na internet stranici  (www.bibliotekakovin.rs).

 

error: Content is protected !!