Apel predsednice Privremenog organa opštine Kovin Sanje Petrović

Dragi sugrađani, stanovnici opštine Kovin,
Zajedno smo proteklih godina obavili mnogo važnog posla u svim našim naseljenim mestima i u Kovinu, na obostrano zadovoljstvo. I uvek smo bili podrška jedni drugima.
Ovog proleća ponovo smo na zajedničkom izuzetno ozbiljnom zadatku, najzahtevnijem do sada: DA SAČUVAMO ZDRAVLjE SVAKOG OD NAS, DA ODRŽIMO PRISEBNOST I DA BUDEMO SOLIDARNI ZA ONE KOJI NE MOGU SAMI DA BRINU O SEBI.
Naš neprijatelj je podmukao i opasan virus koji najteže napada naše najstarije sugrađane, naše penzionere. Zato sve vas, starije od 65 godina, posebno molim da se pridržavate uputstava Vlade Republike Srbije i molbi koje vam je uputio Predsednik Srbije više puta, a zarad očuvanja sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, te da se za svaku vrstu pomoći (namirnice, lekovi, ostale potrepštine) obratite putem datih telefona opštinskom kol centru u Crvenom krstu, a volonteri će dopremiti sve što je potrebno i pružiti logističku pomoć.
One koji to mogu, a posebno mlade ljude, molim da budu solidarni i prijave se za rad u volonterskom centru uspostavljenom u Crvenom krstu Kovin.
Dragi sugrađani, budite ubeđeni da će nadležne opštinske službe, koje imaju posebne zadatke tokom vanrednog stanja, učiniti sve da olakšaju ovu situaciju koja je zadesila čitav svet, pa i nas.
Ostanite kod kuće i probajte da u tim uslovima radite nešto što će vam otkloniti loše misli. Budite uz svoje porodice, pazite svoju decu i starije roditelje i čuvajte zdravlje!
Sanja Petrović

(tekst i foto zvanični sajt opštine)

error: Content is protected !!