Aljoša Fila i Katja Bogdanović osvojil prve medalje za Srbiju na evropskim prvenstvima u mažoret sportu

Aljoša Fila i Katja Bodanović prvi su osvajači medalja za Srbiju u mažoret sportu na evropskim prvenstvima. Posle devet godina učestvovanja prva odličja osvojena su na prvenstvu Starog kontinenta koje je od 4. do 7. jula održano u glavnom gradu Hrvatske Zagrebu, a bilo je ukupno šesnaesto po redu.

Aljoša Fila osvojio je zlato u kategoriji kadet solo man baton. Fila je član Ko-Ma Majorette kluba iz Kovina, a iz ekspedicije našeg tima kažu: „Na njega smo najponosniji jer je jako malo momaka koji se bave ovim sportom“.

Bronza srpskog tima imala je potpis Katje Bogdanović kategoroji solo mace baton uz koreografiju Meri Popins. Inače, „mace“ (čita se mejs) je štap je dužine metar, sa ukrasnom glavom, a najčesće ga koriste dirigenti u brass bendovima.

Irina Bogdanovic je kao jedan od trenera naših timova dobila priznanje za rad sa decom koji je doveo do nastupa na ovom velikom takmičenju.

U sudijskom pulu predstavnik naše zemlje standarddno je bio Kristijan Bogdanović.

Srbiju su među 10 zemalja, 106 timova i 3.200 takmičara koji su izveli preko 700 koreografija, predstavljala između ostalih i tri kluba trenera Irine BogdanovićKo-Ma Majorette Kovin, Pančevacke Lavice i Crepajačke Lavice.

Sledeće Evropsko prvenstvo je naredne godine u Sloveniji, a novo veliko takmičenje koje očekuje naše timove je Evropa grand-pri u Sankt Peterburgu.

[gdgallery_gallery id_gallery=“7″]


KO-MA KOVINSKI MAŽORET u saradnji sa CENTROM ZA KULTURU KOVIN organizuje BESPLATNU LETNJU ŠKOLICU MAŽORETA za KLINCE I KLINCEZE od 4-7 godina. Školica počinje 17. jula 2019. u 17h, a treninzi će se održavati u baletskoj sali Centra za kulturu Kovin, svake srede od 17h i svake subote od 16h! Krajem meseca avgusta organizovaćemo JAVNI NASTUP gde će klinci klinceze predstaviti šta su naučili u letnjoj školici! Informacije i prijave na broj telefona 061/30-80-661


 

error: Content is protected !!