Aleksandar Vladisavljev i Sara Carić evropski vicešampioni

Odbojkaška reprezentacija Srbije nažalost nije uspela, posle 2017. i 2019. godine, da po treći put uzastopno osvoji zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Večeras u finalu u beogradskoj Areni naš nacionali tim, u čijem sastavu su bili Aleksandar Saša Vladisavljev (pomoćni trener) i Sara Carić (najmlađa igračica „plave čete“, rođena 1. februara 2001. godine), poražen je od Italije 3:1 u setovima (26:24, 22:25, 19:25 i 11:25).

Srbija je odlično odigrala prvi set i isto takva bila tokom drugog do vođstva od 22:20, ali je od tog trenutka i pet vezanih poena italijanskog sastava igra našeg tima išla uglavnom silaznom linijom, pa su Italijanke dobile i preostala dva perioda igre i došle do zlatnog odličja – prvog posle 12 godina, na evropskim prvenstvima kada su u Poljskoj (2009. godine) savladale u finalu Holandiju 3:0 u setovima.

Da podsetimo, ovo je u nepunih mesec dana druga medalja naših odbojkašica sa velikih takmičenja s obzirom da su 8. avgusta osvojile bronzu u Tokiju na Olimpijadi.

A i što bi rekao selektor Terzić na poslednjem tajm-autu : „Vi ste meni najbolje na svetu, … „

U sastavu naše reprezentacije bila su i dva predstavnika naše opštine Aleksandar Saša Vladisavljev pomoćni trener i igračica Sara Carić.

Aleksandar Saša Vladisavljev, nekadašnji igrač, a potom i trener u Odbojkaškom klubu Bavanište, trenutno je šef struke odbojkašica Crvene zvezde i pomoćnik Zorana Terzića, selektora ženske seniorske reprezentacije. Vladisavljev je u reprezentaciji Srbije od 2013. godine. Nacionalni B tim predvodio je u Euroligi. Selektoru Zoran Terziću u stručnom štabu A tima pridružio se 2015. Te godine odbojkašice su donele dve medalje, srebro sa Svetskog kupa u Japanu i bronzu sa Evropskog prvenstva u Belgiji i Holandiji. Srebro je stiglo i naredne godine sa Olimpijade u Riju. Godine 2017. u kineskom Nanjingu osvojena je bronza na Gran-priju, a medalja, i to ona najsjajnija, stigla je posle pobede nad Holandijom od 3:1 u setovima u finalu Evropskog prvenstva održanog u prestonici Azerbejdžana Bakuu, prvog dana oktobra. Godine 2018. srpska odbojka je evropskom pridodala i svetsko zlato. Naš nacionalni tim je posle velike borbe u Jokohama areni u pet setova savladao Italiju i postao – „vladar planete“.

Sara Carić (na slici levo) rođena 2001. godine, visoka je 193 cm i igra na poziciji korektora, ali je na ovom evropskom šampionatu bila primač, ponikla je u kovinskom Radničkom. Pred prošlu sezonu postala je članica obrenovačkog TENTA, a pre toga je četiri sezone nosila dres ekipe Vizura  i bila učesnik Lige šampiona sa istom ekipom. Prošla je sve mlađe selekcije reprezentacije. Na Balkanskom prvenstvu mlađih kategorija u Čačku proglašena je najboljom igračicom, kada je naša reprezentacija osvojila zlato.

foto:print screen

error: Content is protected !!