Aleksandar Vladisavljev i Sara Carić brane boje Srbije na Ligi nacija u Riminiju

Boje reprezentacije Srbije na odbojkaškoj Ligi nacija koja je počela danas u Riminiju (Italija) braniće i dva predstavnika naše opštine Aleksandar Vladisavljev (selektor, inače trener beogradske Crvene zvezde) i Sara Carić (igračica, korektor, članica TENT-a iz Obrenovca).
 
Liga nacija okuplja šesnaest najboljih reprezentacija sveta, a zbog aktuelne epidemiološke situacije ovaj put igraće se u „balonu“ u Riminiju (od 25. maja do 25. juna), po jednokružnom liga sistemu. Četiri najbolje ekipe, nakon 15 odigranih kola, razigravaće za titulu šampiona.
Srbija danas igra protiv Turske (u trenutku pisanja teksta rezultat je bio 1:1 u setovima), sutra je čeka megdan sa Poljskom (16h), a dan kasnije odmeriće snage sa domaćinom Italijom (19.30h). Potom sledi pauza do 31. maja, pa mečevi protiv Amerikanki (19.30), Tajlanda (1.jun, 15h) i Holandije (2. jun, 19.30h). Meč protiv Brazila na programu je 6. juna, 7. juna protiv Kine, osmog dana juna protiv Belgije. Ostali protivnici biće: Kanada (12. jun), Južna Koreja (13. jun), Rusija (14. jun), Nemačka (18. jun), Dominikanska Republika (19. jun) i Japan (20. jun).

Aleksandar Saša Vladisavljev, nekadašnji igrač, a potom i trener u Odbojkaškom klubu Bavanište, trenutno je šef struke odbojkašica Crvene zvezde i pomoćnik Zorana Terzića, selektora ženske seniorske reprezentacije. Vladisavljev je u reprezentaciji Srbije od 2013. godine. Nacionalni B tim predvodio je u Euroligi. Selektoru Zoran Terziću u stručnom štabu A tima pridružio se 2015. Te godine odbojkašice su donele dve medalje, srebro sa Svetskog kupa u Japanu i bronzu sa Evropskog prvenstva u Belgiji i Holandiji. Srebro je stiglo i naredne godine sa Olimpijade u Riju. Godine 2017. u kineskom Nanjingu osvojena je bronza na Gran-priju, a medalja, i to ona najsjajnija, stigla je posle pobede nad Holandijom od 3:1 u setovima u finalu Evropskog prvenstva održanog u prestonici Azerbejdžana Bakuu, prvog dana oktobra. Godine 2018. srpska odbojka je evropskom pridodala i svetsko zlato. Naš nacionalni tim je posle velike borbe u Jokohama areni u pet setova savladao Italiju i postao – „vladar planete“.

Sara Carić (na slici levo) rođena 2001. godine, visoka je 193 cm i igra na poziciji korektora, ponikla je u kovinskom Radničkom. Pred ovu sezonu potpisala je za ekipu obrenovačkog TENTA, a pre toga je četiri sezone nosila dres ekipe Vizura  i bila učesnik Lige šampiona sa istom ekipom. Prošla je sve mlađe selekcije reprezentacije i došla do spiska selektora Terzića , gde već dve godine prolazi pripreme sa A timom naše države. Na Balkanskom prvenstvu mlađih kategorija u Čačku proglašena je najboljom igračicom, kada je naša reprezentacija osvojila zlato.

error: Content is protected !!