Održan žreb u Beču za najveći svetski turnir za igrače do 10 godina: Spartanci izbegli Liverpul, Juventus, Atletiko Madrid, Benfiku…

Lugano (Švajcarska), Njukasl (Engleska), Šifok (Mađarska), Berlin (Nemačka), Vitkovice (Češka), Donau (Austrija) i TBA Darlington (Engleska), protivnicki su kovinske Škole fudbala Sparta na Evropskom klupskom prvenstvu, za igrače do 10 godina, koje će od 14. do 16. juna biti održano u Beču, odlučeno je danas (utorak, 4. jun) voljom žreba u ovom gradu.

Iz tabora crno-zelenih, koji su plasman na završni turnir obezbedili trijumfom u Mini-Maksi ligi, kažu da su zadovoljni žrebom s obzirom da su izbegli evropske „aždaje“ poput Liverpula, Atletiko Madrida, Juventusa, Benfike…

Sastav Sparte koji će krenuti put Beča, predvođen trenerom Markom Šaranovićem,  izgleda ovako: Jevtović, Zavolovšek, Jović, Banjai, Radovanov, Filep, Đerić, Disić, Milutinov, Šalipiur i Radoman.

Inače, Evropsko prvenstvo za igrače do 10 godina („Champions trophy u10“) je najveći svetski turnir u ovom uzrastu. Na završnom čiji je domaćin austrijska prestonica učestvovaće 128 ekipa, koje su to pravo stekle kroz jedan od 50 kvalifikacionih turnira koji su održani od oktobra prošle do maja ove godine. U kvalifikacijama je učestvovalo više od 1000 ekipa sa nešto više od 14.000 fudbalera rođenih 2009. godine i kasnije.

Utakmnice će se igrati na pet sportskih kompleksa u južnom delu Beča: Brunn am Gebirge, BSFZ Arena Südstadt, Wienerwald, Traiskirchen i Schwechat.

Turnir se održava od 2015. godine, a ovako je, do sada, izgledao raspored tri prvoplasirane ekipe:

2015. godina: 1. SC Brun, 2. Borusija Dortmund, 3. Lokomotiva Moskva.

2016. godina: 1. Benfika, 2. Rapid Beč, 3. Liverpul.

2017. godina: 1. Čelzi, 2. Benfika, 3. Juventus.

2018. godina: 1. Liverpul, 2. Benfika, 3. Flyeralarm Admira

Deo liste klubova na ovogodišnjem turniru:

Čitajte još na Kovinac.com

Leave a Comment